Εάν δεν το δεις από κοντά, δεν θα το πιστεύεις. Η φράση αυτή μπορεί να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Ζακύνθου, τις περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Ένα αξιοθέατο απλό κι απέριττο, δημιουργημένο από την ίδια τη φύση, που παρά την απλότητά του, αποτελεί ίσως τον ορισμό της ίδιας της ομορφιάς. Τα κρυστάλλινα μπλε νερά της θάλασσας, που παιχνιδίζουν με το πορτοκαλί αλλά και το μοβ των κοραλλιών, τα επιβλητικά βράχια, τα φαγωμένα από την αλμύρα, αλλά και η καθαρή θωριά της θάλασσας που περικλείει το τοπίο, είναι αρκετά για να σε κάνουν να αισθανθείς δέος απέναντι στη σοφία της φύσης.

Εκδρομές από όλο το νησί

Η επίσκεψη στις Γαλάζιες Σπηλιές είναι δυνατή με καραβάκι από κάθε σημείο του νησιού. Άλλωστε, πρόκειται για ένα από τα top 10 τουριστικά αξιοθέατα της Ζακύνθου και για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα συχνές οι εκδρομές που διοργανώνονται καθημερινά, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, από ντόπιους αλλά και από πιο οργανωμένα τουριστικά γραφεία. Σε κάθε περίπτωση, η ξενάγηση αξίζει να γίνει από κάποιον που ξέρει την περιοχή.

Το Κυανό σπήλαιο είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πλήθος των επισκεπτών. Είναι άλλωστε το πιο μεγάλο από όλα τα σπήλαια που δημιουργήθηκαν από τη φύση σε αυτή την γωνιά της βορειοδυτικής Ζακύνθου, με την ονομασία Άσπρος Βράχος.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αψηφούν τη θερμοκρασία της θάλασσας και τολμούν να κάνουν μια βουτιά στα βαθιά μπλε νερά των Σπηλιών, θέλοντας να γίνουν κομμάτι αυτής της φυσικής πανδαισίας.

Οι χρωματισμοί στις σπηλιές είναι μοναδικοί έτσι όπως μεταλλάσσονται ανάλογα με το φως του ήλιου, με τους ντόπιους να επιμένουν ότι η πιο όμορφη στιγμή για να επισκεφτείς τις Γαλάζιες Σπηλιές είναι το πρωί. Αν δεν έχει φουσκοθαλασσιά και μπορείς να μπεις με μικρή βάρκα σε κάποιες από αυτές, θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία επαφής με τη φύση.