Με μεγάλη αγάπη για τη Ζάκυνθο και βαθύ σεβασμό στον πολιτισμό και την ιστορία της, το romas.gr ευελπιστεί να αποτελέσει έναν ακόμη λόγο που θα σας προτρέψει να επισκεφτείτε το νησί μας.

Το φως του μεσογειακού ήλιου, το βαθύ μπλε του Ιονίου, οι παραλίες, οι σπηλιές, οι άνθρωποι, όλα μπλέκονται αρμονικά σε αυτό το κομμάτι των Επτανήσων, που αποτέλεσε και αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Από το χτες…

Σε ένα νησί που ήταν “παρών” σχεδόν σε όλες οι φάσεις της ελληνικής ιστορίας, δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν ενθυμήματα αυτής της παρουσίας του στα μουσεία και τα αρχοντικά που διατηρούνται ακόμη και σήμερα, όπως το περίφημο αρχοντικό της οικογένειας Ρώμα, η οποία σημάδεψε με την παρουσία της την πολιτική ιστορία του νησιού.

Από την άλλη, όλοι εντυπωσιάζονται με τον έντονο ιταλικό αέρα της Ζακύνθου, το “Φιόρο του Λεβάντε” όπως το αποκαλούσαν οι Βενετσιάνοι, που είχαν κι αυτοί έντονη παρουσία σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

…στο σήμερα

Κι αν στο παρελθόν η Ζάκυνθος πληγώθηκε από τη μανία του Εγκέλαδου και είδε μεγάλο κομμάτι των ιστορικών μνημείων και κτιρίων της να καταστρέφονται, κατάφερε παρόλα αυτά να διατηρήσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της.

Αυτή η φυσιογνωμία της Ζακύνθου οφείλεται άλλωστε κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους της, που φιλόξενα καλωσορίζουν τον επισκέπτη, διατηρώντας όμως τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους.

Δημιουργήσαμε το romas.gr με υπερηφάνια για αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ευελπιστούμε οι προτάσεις μας να αποτελέσουν έναν χρήσιμο οδηγό για τον επισκέπτη του.