Με ιστορία αιώνων, ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, πλούσιες παραδόσεις και φιλόξενους ανθρώπους, η Ζάκυνθος στα Επτάνησα είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας.

Προικισμένη από τη φύση με μοναδικά τοπία και “βουτηγμένη” μέσα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, το “Φιόρο του Λεβάντε”, όπως έλεγαν το νησί οι Βενετσιάνοι, συγκεντρώνει σήμερα πλήθος επισκεπτών, που καταφτάνουν από όλα τα μέρη της Γης για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, να θαυμάσουν τα μοναδικά αξιοθέατα, αλλά και να “περιηγηθούν” στην ιστορία του.

Ποικίλα ενθυμήματα από έργα τέχνης και στολές μέχρι σπάνια βιβλία και άλλα ιστορικά αντικείμενα, που αντιστοιχούν σε διάφορα κομμάτια της ιστορίας του νησιού αλλά και της ίδιας της Ελλάδας συγκεντρώνονται στο εμβληματικό αρχοντικό της οικογένειας Ρώμα, μιας οικογένειας σημαντικών προσωπικοτήτων που έχει συνδέσει το όνομά της με την πολιτική ιστορία του τόπου. Ένα αρχοντικό που αποπνέει την φινέτσα και την κομψότητα του ένδοξου παρελθόντος του.

Προτάσεις

Το romas.gr δεν αφορά όμως μόνο την σημαντική ιστορία αυτού του τόπου. Ευελπιστεί παράλληλα να καθοδηγήσει τον επισκέπτη της Ζακύνθου με προτάσεις για όλα όσα αξίζει να δει στο νησί, το οποίο δεν διαθέτει μόνο ωραίες παραλίες και άπειρες ευκαιρίες για διασκέδαση, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα και μάλιστα για όλες τις ηλικίες.

Από το romas.gr δεν θα μπορούσαν να λείπουν, βέβαια, αξιοθέατα που έχουν κάνει γνωστή τη Ζάκυνθο διεθνώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραλία του Ναυαγίου, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες του κόσμου και αποτελεί σήμερα το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο του νησιού.

Στα δημιουργήματα της φύσης που “κόβουν την ανάσα” του επισκέπτη στην Ζάκυνθο συγκαταλέγονται επίσης και οι περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές, στη βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ στον αντίποδα, στις νότιες παραλίες βρίσκει καταφύγιο ένα άλλο χαριτωμένο πλάσμα της φύσης, η περίφημη θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta.

Με αυτά και πολλά ακόμη η Ζάκυνθος καλωσορίζει τον κάθε επισκέπτη της, γνωρίζοντας ότι αυτός θα επιστρέφει ξανά και ξανά για να ανακαλύπτει κάθε φορά ένα ακόμη κομμάτι της.